Škol, kde přinášíme radost přibývá! Podívejte se jak to dopadlo v dalších školách v projektu.

Škola: Mkola

Sponzor/ři:  společnost Sidea Group

Částka letos:   500 Euro

Co se realizovalo letos: Kromě oken se dokončila třída pro prvňáčky. Opravil se strop a podlaha, natřela se tabule, vymalovalo se, do oken se dala síta, pořídily se železné dveře a opravila se skříň na učebnice. Třída se stala důstojnějším místem pro výuku.

Před



Po
 

Co je v plánu na příště:  Chtěli by pomoc s dokončením dalších tříd, případně záchodů, pokud bude investice dostatečně velká. Žáků je hodně, tříd a bohužel i záchodů málo. Žáků je skoro 1000, tříd jen 8 a záchodů pouze 12 !!! 

 

Škola: Mahango

Sponzor/ři:  několik individuálních dárců

Částka letos: 15 000 Kč

Co se realizovalo letos: Škola nakoupila lavice do mateřské školky, kde původně děti seděly na zemi. Celkem se pořídilo okolo 23 dřevěných lavic. Každá lavice je oficiálně pro 3 děti, ale normálně ji v nich sedí 4-5. 

 

Co je v plánu na příště: Plán na příště není znám. I když se vesničané snaží, aby šlo vidět, jak jim na naši pomoci záleží, pan ředitel moc spolupracovat neumí. Jeho akademické vlastnosti učitelé chválí, ale schopnost vedení kritizují. Držíme palce, aby se vše posunulo k lepšímu, škola to potřebuje. A naše děti z Centra, které chodí právě zde, rovněž.

 

 

Škola: Simike

Sponzor/ři:  ZŠ Uherský Brod Mariánské náměstí

Částka letos:   20 000 Kč

Co se realizovalo letos: Pořídilo se 30 nových dřevěných lavic do tříd, kde už měli lavice rozpadlé. Za zbývající finance se postavil tzv. strong room na učebnice a testy, aby je chránil před případným požárem a také před termity, kterým prý učebnice chutnají :-D. Letos se velmi zlepšila spolupráce s touto školou, zástupci vesnice aktivně chodí na všechny naše schůzky. Jen tak dál, Simike!

Po

Co se bude realizovat příště:  Škola nutně potřebuje nové třídy! Tříd je málo a těm, co jsou praskají zdi a padá střecha (v loňském roce ji museli trochu vyspravit, aby nespadla úplně). Bude třeba položit nové základy, což bez naši pomoci nezvládnou.  Avšak po výstavbě základů se dokáží postarat o cihly, ty umějí vesničané dělat sami. Po dokončení hrubé stavby je velká naděje, že pomůže vláda se zastřešením a dalšími prvky. Aby se mohlo se základy příští rok vůbec začít, bude třeba min. 50 000 Kč.

 

Škola: Iduya

Sponzor/ři:  ZŠ Dubňany (tato škola dlouhodobě podporuje školu Galula, ale bohužel letos byla Galule spolupráce odepřena)

Částka letos: 15 000 Kč

Co se realizovalo letos: Vypadá to, že v tomto regionu jsou lavice skutečně problém. I škola Iduya si zvolila jejich nákup.

 

Po

 

Co je v plánu na příště: Škola ještě nemá svého stálého partnera, ale moc by ho potřebovala. Cokoliv co si vyberou pro podporu je v Iduya potřeba. Třídy padají dětem na hlavu. Hledáme partnera pro Iduyu (kontakt@bezmamy.cz)