Dobře odvedena práce a nejen to. Také příjemná atmosféra . Letos jsme škole Ilenge pomohli zastřešit jednu třídu.

Žáci se shromáždili na nádvoří a potom co Davidovi a mě postupně provolali 3x sláva, poděkoval jeden žák i v angličtině .

 

Dostali jsme k snídani džus, arašídy a vařené vejce, což byla pro me trochu netradiční kombinace, ale i tak jsem si ji vychutnala neboť vajíčko bylo za Kenědi … což znamená z tradičních slepic, ne z šlechtěných. Mohu potvrdit, ta chuť je nesrovnatelná.

V Ilenge nám také kromě sdílení školních věci sdílejí starosti chudých rodin. Několik dětí z této školy jsme přijali pod svá křídla a dodnes nám za to v Ilenge děkují. Letos obzvláště za Wildu, která pochází z hodně sociálně a morálně slabých poměrů. Potěšilo je, když jsem jim řekli, ze dokončila střední školu s velmi dobrými výsledky.

Také s námi sdíleli nové osudy dvou děti z ulice, které si k sobě momentálně vzala jedna paní učitelka . Sama má čtyři děti a nemocného muže. Přesto sebrala energii na tuto službu lásky.

 

Ilenge má 460 žáků v šesti třídách a 12 učitelů.

Žáci nám i letos poděkovali plnými lavory ovoce a kukuřice. Děti z Centra Mahango kukuřici miluji, obzvláště když je jim dopřáno si ji udělat grilovanou.